Hjemmeseier i sesongens siste kamp

Revansjeklare gutter i svart og gult ga alt i sesongens siste seriekamp

Denne sesongen har gutta møtt på motstand fra Moss Ishockeyklubb, Halden Comet, Ringerike Panthers, Tønsberg Vikings, Gjøvik Ishockeyklubb og ikke minst Kongsberg Red Wings. De har spilt 9 bortekamper og 9 hjemmekamper, og sesongens siste kamp var mot Gjøvik Ishockeyklubb.

To ganger tidligere i sesongen har de møtt Gjøvik, første gangen hjemme med seier (6-2), og andre gangen gjestet vi flotte Gjøvik Olympiske vinterhall og gi på et knepent 3-2 tap. Så stemingen var ladd og gutta var revansjeklare når siste kamp for sesongen nærmet seg.

Det tok ikke mer enn litt over minutet før Sandefjord gikk opp i ledelsen, og viste bortlaget at de ikke hadde tenkt å gi bort noen seier velvillig i dag. Første omgang var preget av gode oppspill fra begge lag og det var fin flyt på skøyter og pasninger. Klareringer i begge soner, og Sandefjord trykket kanskje på litt mer, men skøytesterke Gjøvik hadde flere gode sjanser.

Gutta jobbet hardt, og det ble en super slutt på sesongen!

-Jens Engelstad Kokvold

Mål nr 2 og 3 kom også i første omgang, og gutta fikk forsterket selvtilliten og ønske om å dra seieren i land likeså. Gjøvik fikk et glimt av håp da reduseringen kom i andre omgang, og stillingen stod 3-1. Penguins-målvakt og siste skanse hadde dog andre planer. Flere skudd på mål ble notert (19 totalt), men ingen fikk kjenne nettmaskene. Oppoverbakken ble til slutt for lang og Penguins punkterte kampen og alt håp da fjerde og siste målet kom mot slutten av andre omgang.

Måltavle 4-1 til Sandefjord Penguins
Resultet på sesongens siste kamp ble 4-1

Innsatsen var nok det som var utslagsgivende for at det ble en fortjent seier

-Hovedtrener Espen Strøm-Normann

"Jeg synes gutta gjennomførte en god kamp, med superinnsats. Gledelig å se at gutta til tider får til mye av det vi trener på" forteller hovedtrener Espen Strøm-Normann. "Innsatsen var nok det som var utslagsgivende for at det ble en fortjent seier". Penguins stilte med rett over 3 rekker og alle var påskrudd i siste kamp i Bugården Ishall. Siste tiden før isen tas etter påske skal brukes på å trene videre på pasningspill, og å kunne holde pucken i laget i lengre perioder.

Laget har vært oppmeldt som U14, men spilt U13-serie i år. Det har vært en jevn og god gruppe, og vi har både tapt, vunnet og spilt uavgjort. Neste år venter U15-spill og nye utfordringer, men før den tid skal grunnlaget for neste sesong bygges på barmarktrening.

Tusen takk til klubben, støtteapparatet, foreldre og alle rundt laget for å skape en trygg og god arena, og legge til rette for at barna kan drive med noe av det de liker aller best!