Bli kjent med daglig leder

Dagligleder i klubben, Henning, har vært her en årrekke og det er ikke første gang han har gjeldende verv.

Kan du fortelle kort om deg selv?

Jeg heter Henning Fevang og er 54 år. Født og oppvokst i Sandefjord og bor på Thorøya sammen med min samboer og forlovede Caroline. Jeg har en sønn, Markus 23 år, som går på studier i Volda og har for tiden arbeidspraksis på et barne-/ungdomssenter i Tanzania. Jeg jobber som prosessingeniør på Jotun AS, en arbeidsplass jeg har vært på i 35 år. Jeg er en aktiv person, trener mye og betrakter meg selv som en åpen person med ganske mye humor.

Hva er ditt forhold til hockey?

Jeg lærte å gå på skøyter når jeg var 6 år og gikk de første årene på skøyter på lekeplasser og skolegårder i nærheten av Hystad hvor jeg vokste opp. Jeg begynte ikke med organisert hockey før jeg var 17 år og debutert på A-laget ikke lenge etter jeg hadde meldt med inn i Sandefjord Ishockeyklubb.

Jeg spilte på A-laget i Sandefjord fra 1986 og fram til 1998. Jeg tok da med meg utstyret til Tønsberg og spilte 2 sesonger for A-laget der før jeg «la skøytene på hylla». Hadde da 3 år opphold og begynte på veteranlaget til Sandefjord i 2004, hvor jeg fortsatt spiller.

Mitt favorittlag er New York Rangers og vært fan siden 1984!

Vært 2 ganger i Madison Square Garden og sett bl.a Wayne Gretzky, Mark Messier og Mats Zuccarello i den berømte blå drakta.

Hva er ditt forhold og bidrag til klubben?

Etter at jeg meldte meg inn i Sandefjord Ishockeyklubb i 1986, gikk det 6 år før jeg ble valgt inn i styret til klubben, da som styremedlem. Satt som styremedlem fram til jeg meldte overgang til Tønsberg i 1998. Var med på å bygge en provisorisk kunstisbane rett utenfor Jotunhallen i 1991 (denne banen lå en sesong og måtte tas ned igjen), samt var også delaktig i bygging av kunstisbanen der hvor ishallen ligger i dag.

På begynnelsen av 90-tallet tok jeg trener 1 og 2 kurs og trente både U13 fram til de var U15 og UJ16-18 (jentelaget ble oppløst etter 2 sesonger). Tok over som leder av klubben etter mine hvileår fra hockey, i 2005, og satt som leder fram til klubben endret navn og kom seg innendørs i Bugården Ishall i 2018. Var også trener for U11 opptil de ble U13 fra 2011-2013, men laget ble oppløst på grunn av å lite istrening siden vinterne var imot oss.

Jobbet mot kommune og fylke med å få ishall i Sandefjord fra 2010 og heldigvis førte arbeidet fram til ny ishall i 2018. Var da med på å stifte Sandefjord Penguins Ishockeyklubb og satt som leder og økonomiansvarlig i 2 år, deretter som nest-leder og økonomiansvarlig i 2 år og er nå inne i min andre periode som leder og økonomiansvarlig. Jeg har tenkt til å fortsette å spille for veteran 1 laget så lenge kroppen holder, forhåpentligvis mange år til. Jeg har klubben i mitt hjerte for å si det sånn!

Er det bare hockey som står i hodet på deg, eller har du andre interesser?

Det er mye hockey som preger hverdagen min, enten det er administrative oppgaver eller det er for egen interesse. Men jeg har en stor passion for Leeds United og engelsk fotball. Har vært Leeds supporter siden jeg var 6 år og har sett Leeds live 16 ganger.

Jeg er veldig glad i musikk, dra på konserter og har Bruce Springsteen som klar favoritt i høyttalerene. Prøver å være så mye jeg kan på fjellet på familiehytta på Tindefjell. Ellers er jeg veldig glad i år reise og har USA som favoritt destinasjon, men trives veldig godt i varmere strøk i Europa også. Liker meg veldig godt i sofaen hjemme også og prøver å koble av så ofte jeg kan med en Netflix-serie, film eller en fotballkamp på TV.

Hva er dine ønsker for klubben?

Jeg har et stort ønske om at klubben fortsetter å vokse og at vi kan få lag i så mange avdelinger som mulig. Jeg har også et stort ønske om at vi kan få et jentelag på plass i klubben i framtiden.

Hockeyskolen er i den forbindelse et meget viktig bidrag til å få klubben til å vokse både hos gutter og jenter, men ser også at samarbeid på tvers av byene i fylket blir viktig framover for å kunne rekruttere og beholde spillere. Jeg ønsker at klubben skal være en klubb det er godt å være i, hvor du blir respektert og hørt og hvor både små og store føler seg trygge.

Helt til slutt – svart eller hvit tape på kølla?

Har nok vært både svart og hvit tape på kølla oppgjennom åra, men akkurat nå er det hvit.

Du har nå lest om Henning Fevang

  • Daglig leder i Sandefjord Penguins
  • 54 år
  • Forlovet med Caroline
  • Har en sønn, Markus (23)
  • Begynte med hockey som 17-åring
  • Spilte på Sandefjords A-lag fra 86-98, deretter 2 sesonger i Tønsberg
  • Spilt veteran fra 2004 i Sandefjord
  • Heiet på New York Rangers siden 1984
  • Som supporter utenom hockey, så er det Leeds United og engelsk fotball som gjelder.
  • Digger Bruce Springsteen, USA og den norske fjellheimen (Tindefjell).

Publisert

Aktuelt