Fantastisk hockeyhelg

Knallsterkt levert av Penguins U13 i helga som var

Kamp både lørdag og søndag

U13-laget hadde kamp mot Tønsberg Vikings hjemme på lørdag, og mot Moss borte på søndag. Før sesongen startet hadde U13-laget kun en treningskamp - og det var mot Vikings. Kampen var så jevn og spennende, publikum storkoste seg og stemningen på isen var fortreffelig. Begge lag kjempet til siste sekund og Vikings trakk det lengste strået og vant med 1 mål (8-9).

Nå var det igjen duket for fylkesoppgjør og det var stor spenning knyttet til lørdagskampen. Trenerne til Vikings er begge A-lags spillere i samme klubb, og flere tønsbergboere hadde møtt opp for å se. Mesaninen var proppfull og Penguins hadde en liten skare supportere i nedre svingen.

Noen hadde gjort hjemmeleksene

Frem mot sesongstart har trenerne brukt mye tid på back-rekkene, klarering av puck, støting, pressing og kontringer. Mot Comet (den første seriekampen i år) jobbet backene veldig godt hjem igjen og klarerte masse, men slet etter hvert mot et skøytesterkt lag som produserte mange sjanser og var gode på å holde pucken innenfor angrepsonen.

I helgen derimot var det noen som hadde gjort leksene sine, og Vikings fikk øyeblikkelig svar på et hvert angrepsforsøk. Penguins jobbet solid hjem, klarerte mange pucker og kontrollerte oppspillet mye bedre enn tidligere matcher. Dette resulterte kjapt i en mulighet for å angripe og Penguins gikk tidlig opp i ledelsen.

Penguins var virkelig i storform og fortsatte å putte inn mål etter mål i hele førsteomgangen. Til pause var stillingen 7-0. En kjapp pause og klar for nok en runde! Tønsberg hadde brukt timeouten sin godt, og kom mer på banen i siste omgangen. Det ble langt færre mål på Penguins og Vikings skapte flere sjanser, og når klokka nærmet seg sakte, men sikkert 00:00, så hadde Penguins "kun" scoret 1 mål i andre omgangen.

Goalien med gullsnappen

Penguins goalie Oscar, la tidlig all tvil til side - han gikk all in på redningene. Mange pucker rett i snappen og mange fine blokkeringer.  Det så lenge ut til at Penguins til og med skulle klare å holde 0´n hele kampen. Da det stod i underkant av 30 sekunder igjen kunne endelig Vikings slippe jubelen løs for dagens første scoring. Det ble med det målet og andre omgang endte 1-1 (8-1 totalt). Penguins var kjempefornøyd med resultatet og tok med seg en god dose selvtillit til Moss dagen etter.

Skøyteferdigheter og samspill

Søndagen (og farsdagen forøvrig) ble kanskje ikke feiret like hardt i alle hjem og spillerne forberedte seg tidlig til avgang. Laget samlet seg tidlig i Moss og hadde dermed god tid til oppvarming og peptalks fra trenerne. Kampen dro i gang kl 14, og ivrige Penguins-foreldre kunne fort konstatere at i Moss kan de stå på skøyter!

Gutta fortsatte den gode jobben defensivt, men fikk også tidlig muligheten til å bevege seg oppover banen og skapte tidlig sjanser i angrepssonen. Gutta gikk opp i ledelsen, men alle følte at Moss var like bak og jaget det første målet. Ikke lenge etter kom det på nytt Penguins-mål og alle penguins-fans pustet nok litt lettet ut over en 2-måls ledelse. Lykken varte dog ikke lenge, og Moss reduserte til 1-2.

Andre omgang var nokså lik den første, og alt i alt skapte nok Moss flest sjanser, men Penguins hadde litt større trykk i sine angrep. Det gikk som i førsteomgang og begge lag scoret mål og stillingen var 2-3 da de siste minuttene i kampen nærmet seg med stormskritt. Moss utnyttet sjansene godt og klarte redusering før hornet gikk, og dermed ble resultatet uavgjort 3-3.